Tapen

Inmiddels zijn de werkzaamheden van P2 Sportmassage uitgebreid met een cursus Elastisch tapen.

Met behulp van elastische tape (*) zijn er mogelijkheden om van een pijnlijke plek, een zwelling/vocht of andere klachten in spieren/gewrichten af te komen. Net als bij massage wordt hiervan gebruik gemaakt van het zelf genezend vermogen van het menselijk lichaam. Het is zeer veelvuldig toepasbaar, denk aan klachten aan achillespees, enkel, kuit, knie, hamstrings, pols, (tennis)elleboog, schouder, nek en rug. Hieronder enkele afbeelding van het zeer uitgebreide aanbod.

Tape lymfedrainage
Tape om pijnlijke plek te verlichten

 

De elastische tape is geen behandeling op zich, dat wil zeggen dat dit altijd in combinatie met massage, fysiotherapie en/of oefeningen zal worden gebruikt. Heb je hierover vragen, of wil je dit zelf eens ervaren? Maak dan een afspraak of neem contact met me op.

*Er wordt regelmatig gesproken over Medical Tape, maar dat is eigenlijk niet de juiste benaming. Ik ben namelijk geen medicus en ik (be)handel ook niet als een medisch persoon. De tape is geen medicijn op zichzelf, dus de naam elastische tape omschrijft het eigenlijk veel beter. De naam sporttape hoort gebruikt te worden voor de tape die niet elastisch is, de bekende witte tape.